Sunday, 29 January 2012

Debaran malam nie..


Agak-agak Kisah Hati boleh menang x? Best lagu tu.. Sama-sama kita nantikan malam ni.. 

Wednesday, 25 January 2012

Good Life

Not life, but GOOD LIFE is to be chiefly valued.

-Socrates-


Apa pendapat korang mengenai ayat kat atas tue?

 Bagi aku, hidup di dunia nie hanya sekali.  So, kita perlu pastikan kehidupan seharian yang kita lalui nie adalah sentiasa yang lebih baik dari hari-hari sebelumnya.  Barulah kehidupan kita akan lebih 'bernilai' dan lebih bererti.  Tak guna kita hidup, tapi kehidupan yang dilalui tidak membawa erti.  Cm sia-sia je kan? 

Lagipun, lepas kita mati nanti, ada kehidupan lain lagi yang akan menanti..Alam kubur dan alam akhirat.  Segala apa yang kita buat masa hidup di dunia, pasti akan dihitung walau sekecil zarah sekali pun.  So, harap-harap  kehidupan yang kita lalui semalam, hari ini, dan esok adalah sentiasa yang terbaik agar kita beroleh kejayaan di dunia dan juga di akhirat kelak.

peace.. :) 


Sale..Sale..@ De'Warisan.. Rugi kalau x beli!!

Hye o'ls.. Jom dapatkan kain pasang murah2.. Skrg De'Warisan tgh buat sale..   
Jom dapatkan segera sebelum terlambat..!!


Contoh kain :











Untuk keterangan lanjut, korang blh tgk2 atau bw di page De'Warisan atau blog De' Warisan :



Saturday, 21 January 2012

Wednesday, 18 January 2012

Happy Chinese New Year 2012

-Wishing to all my Chinese friends A Prosperous & Happy Chinese New Year 2012-

Monday, 16 January 2012

Why Women Cry?

 
(Don't forget to share this after reading)
A little boy asked his mother,  "Why are you crying?""Because I need to"  she said."I don't understand," he  said.His Mom just hugged him and said,  "And you never will."  
 Later the little boy asked his father,  "Why does mother seem to cry for no reason?""All women cry for no reason,"  
his dad answered carelessly.The little boy, still wondering why women cry, finally asked the old wise shaikh (scholar).  
"He surely knows the answer", he thought. "Ya Shaikh! Why do women cry so  easily?" The Shaikh answered: "When Allah made the woman she had to be made so special. He made her shoulders strong enough to carry the weight of the world, yet gentle enough to give comfort. He gave her an inner strength to endure childbirth and the rejection that comes from her children.  
 He gave her a hardness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue without complaining. He gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child hurts her very badly. He gave her strength to carry her husband through his faults and fashioned her from his rib to protect his heart.

 He gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly. And lastly, He gave her a tear.This is hers and only hers exclusively to use  whenever she needs it. She needs no reason, no explanation, its hers.

"You see my son,   the beauty of a  woman is not in the clothes she wears, the beauty of her face, or the way she combs her hair.  The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart - the place where love resides."
"The little boy got the answer and never asked the question again. 





  

Sunday, 15 January 2012

Renung-renungkan.. : Rasulullah s.a.w merindui kita

Satu kisah untuk direnung-renungkan.. Kami juga merinduimu.. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suasana di majlis pertemuan itu hening sejenak. Semua yang hadir diam membatu. Mereka seperti sedang memikirkan sesuatu. Lebih-lebih lagi Sayyidina Abu Bakar. Itulah pertama kali dia mendengar orang yang sangat dikasihi melafazkan pengakuan sedemikian.
 Seulas senyuman yang sedia terukir di bibirnya pun terungkai. Wajahnya yang tenang berubah warna.
 “Apakah maksudmu berkata demikian, wahai Rasulullah? Bukankah kami ini saudara-saudaramu?” Sayyidina Abu Bakar bertanya melepaskan gumpalan teka-teki yang mula menyerabut pikiran.
“Tidak, wahai Abu Bakar. Kamu semua adalah sahabat-sahabatku tetapi bukan saudara-saudaraku (ikhwan),” suara Rasulullah bernada rendah. 
“Kami juga ikhwanmu, wahai Rasulullah,” kata seorang sahabat yang lain pula. 
Rasulullah menggeleng-gelangkan kepalanya perlahan-lahan sambil tersenyum. Kemudian Baginda bersuara,
“Saudaraku ialah mereka yang belum pernah melihatku tetapi mereka beriman denganku sebagai Rasul Allah dan mereka sangat mencintaiku. Malahan kecintaan mereka kepadaku melebihi cinta mereka kepada anak-anak dan orang tua mereka.”
Pada ketika yang lain pula, Rasulullah menceritakan tentang keimanan ‘ikhwan’ Baginda:
“Siapakah yang paling ajaib imannya?” tanya Rasulullah.  “Malaikat,” jawab sahabat.
“Bagaimana para malaikat tidak beriman kepada Allah sedangkan mereka sentiasa dekat dengan Allah,” jelas Rasulullah. 
Para sahabat terdiam seketika. 
Kemudian mereka berkata lagi, “Para nabi.”
 “Bagaimana para nabi tidak beriman, sedangkan wahyu diturunkan kepada mereka.”
 “Mungkin kami,” celah seorang sahabat.
  “Bagaimana kamu tidak beriman sedangkan aku berada di tengah-tengah kalian,” pintas Rasulullah menyangkal hujjah sahabatnya itu.
“Kalau begitu, hanya Allah dan Rasul-Nya saja yang lebih mengetahui,” jawab seorang sahabat lagi, mengakui kelemahan mereka.
 “Kalau kamu ingin tahu siapa mereka, mereka ialah umatku yang hidup selepasku. Mereka membaca Al Qur’an dan beriman dengan semua isinya. Berbahagialah orang yang dapat berjumpa dan beriman denganku. Dan tujuh kali lebih berbahagia orang yang beriman denganku tetapi tidak pernah berjumpa denganku,” jelas Rasulullah.  
“Aku sungguh rindu hendak bertemu dengan mereka,” ucap Rasulullah lagi setelah seketika membisu. Ada berbaur kesayuan pada ucapannya itu.
 
Begitulah penilaian Allah SWT. Bukan jarak dan masa yang menjadi ukuran. Bukan bertemu wajah itu syarat untuk membuahkan cinta yang suci. Pengorbanan dan kesungguhan untuk mendambakan diri menjadi kekasih kepada kekasih-Nya itu, diukur pada hati dan terbuktikan dengan kesungguhan beramal dengan sunnahnya.
 Dan insya Allah umat akhir zaman itu adalah kita. Pada kita yang bersungguh-sungguh mahu menjadi kekasih kepada kekasih Allah itu, wajarlah bagi kita untuk mengikis cinta-cinta yang lain. Cinta yang dapat merenggangkan hubungan hati kita dengan Baginda Rasulullah saw.
Marilah kita perbanyakkan salawat kepada baginda Rasulullah SAW.
 

  
 


 

It's Sunday.. good morniNg..!


Wishing you a happy Sunday.. :)

Saturday, 14 January 2012

SAYA PUNYA BLOG DAH LA , BEN ASHAARI !


Tuliskan punca utama kenapa anda buat blog :

Untuk berkongsi pendapat dan idea kepada umum.. 

Berikan 5 buah blog baru yang korang kenal :

Jom Sertai Bloglist Wanblur


Klik Banner untuk Detail..
Tarkh Tutup : 14 January 2012.
Blog Informasi


Tuesday, 10 January 2012

Segmen : Mr. E'raz Fadli [Tingkatkan Follower dan Traffik ]

Earth from above..

cantiknya...

Suburbs of Copenhagen, Denmark


Fraser Island Dune, Australia


Tasmania, Australia


Palm Jumeirah in Dubai, United Arab Emirates


Mountains Near Jengish, Kyrgyzstan


Coal Mine in South Africa



Sunday, 8 January 2012

Thinking out of the box..

Thinking out of the box.. :) 
ni slh satu ayt feveret aku.. mksdnya cm lbh krg b'fikir sec. b'beza + dr perspektif yg baru. 

Ayt nie biasanya di gn dlm bsnss or mngmnt cnsultant. Tp kite sume blh je nk gn kn ayt nie tuk di apply kn dlm khidupan kite seharian. Cth plg mudah..cm bila kite ade ssuatu problem, kite jgn cpt mengalah.  Tgk mslh tu dr sudut yg lbh luas / b'beza n always think +ve.. Hasilnya, mst kite akn jumpe jln pnylesaian yg t'baik..





Bekerja sambil ber'skittles' ..

Mood hari nie : B'keje sambil b'skittles.. ;)



Nyum.. nyum.. nyum..  

Kain Pasang Online - De' Warisan

Tujuan posting : Iklan jualan kain pasang online oleh De' Warisan 

Kenapa harus beli : Kain yang ditawarkan comey2 dan pasti akan membuat si pemakai kelihatan anggun 

Harga : Sangat murah dan pastinya mampu milik.. Harga sekitar RM30 - RM50 shj

Jenis kain yang ditawarkan : Silk Jacquard, K/ool Peach, Songket Thai, Satin Creepe, Italian Silk, French Crepe etc..

Macam mana nk beli : terjah ke - http://dewarisankami.blogspot.com/

Contoh kain yang ada : Sila tgk gmbr spt di bwh.. :)  

                     


KOD:G038
Jenis Kain: Kool Peach
Harga: RM 30.00



KOD: H032
Jenis Kain: Satin Creep
Harga: RM 50.00



KOD: G026
Jenis Kain: Kool Peach
Harga: RM 30.00



KOD: J005
Jenis Kain: Italian Silk
Harga: RM 50.00


                    Happy Shopping.. http://www.smileycodes.info  





Cuti 2012..!

Nampak gaya tahun nie cm byk je blh cuti b'turut2.. Kbnykan cuti jatuh hari Jumaat Sabtu Ahad or Sabtu Ahad Isnin... So blh la plan nk buat ape tuk cuti nt.. i like..~

              Jom check jadual cuti 2012..!http://www.smileycodes.info










Thursday, 5 January 2012

GiveAway De'Warisan.. Jom rebut peluang!



1) Like page De'Warisan di facebook.
2) Share status / banner GA di wall facebook anda 
(jangan PRIVATE status GA anda)
3) Kemudian, tag 3 rakan anda untuk menyertai GA ini.
4) Jawab soalan berikut di description share anda:- 
"Saya suka De'Warisan kerana ............."

3 JAWAPAN PALING KREATIF AKAN MENERIMA 
HADIAH MISTERI DARI KAMI.. 

*penyertaan terbatal secara automatik sekiranya tidak memenuhi syarat penyertaan.

PERHATIAN : GiveAway ini dijalankan di Page De Warisan

Happy New Year.. 2012!!


Welcome 2012..!
Semoga tahun 2012 lebih baik dari sebelumnya.. :)